SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Domnarvets Gymnastik o Idrottsförening
Fotboll
Barn & Ungdom

Välkommen att träna och lära dig åka skidor med Domnarvets GoIF.

Vi har träningar för alla ungdomar från ca 6 år och äldre, oftast i markerna kring Bergebo. 

 

Inom Domnarvets GoIF vill vi ge våra barn och ungdomar ett livslångt intresse för både skidor och orientering, både på motions- och elitnivå. En klubb för alla där idrottsgrenarna växlar mellan årstiderna med MTBO/orientering på sommaren och skidor/skidorientering på vintern.  

 

Ungdomsansvarig för skidor 2023-2024:  Malin Larsson & Malin Björkman

 

Att träna skidor med Domnarvets GoIF

  

Träning skidor 

Träning och andra aktiviteter går enkelt sagt ut på att lära sig att åka skidor bra, ha kul och att alla ska kunna vara med. Träningen ska vara lekfull och varierad där både tjejer och killar ska kunna utvecklas efter egna behov och utvecklingsnivåer.  

Tävlingsmomentet kommer in som ett naturligt steg vid lokala klubbtävlingar såväl som i träning. 

 

För att träningarna ska kunna starta 18:00 samlas vi 17:45. Detta för att alla ska hinna testa utrustningen och justera ev fäste innan träningen. Vad man kan tänka på vad gäller kläder och utrustning står under rubriken utrustning nedan. 

Att ha ätit något innan är också bra. Efter träning bjuds det oftast dricka och något att tugga på. Vi ser gärna att ni är kvar och använder bastu och dusch samt äter mat som kan beställas innan träningen startar. Detta för att skapa god social gemenskap.  

 

Utrustning

Stavar

Stavlängdsrekomendation:

- Skate: 0.9 x kropplängd

- klassisk 0.84 x kroppslängd

- Stavgång: 1 dm kortare än klassiska.

Det viktigaste med stavarna är handtaget där remmen ska sitta bra, tränarna hjälper er för att få till rätta stuket.

Skidor

För träning se till att det är ett par som du inte behöver vara för rädd om. Fråga gärna andra föräldrar/ledare för råd inför skidval.

Valla

Vid klassisk åkning se till att ha fäste!!

 

Klädtips

Att träna och tävla med gemensamma klubbdräkter skapar rätt klubbkänsla. Klä er enligt skikt-modellen med superställ, t-shirt och överdrag. Bylsa inte på för mycket och hoppa över ev regnkläder, de är för täta och man blir onödigt varm inifrån. Satsa på smidiga skidhandskar men vid kyla se till att ha ett par tumvantar att dra på över.

Vid tävling och annan representation ska alltid klubbens dräkt och mössa användas, sponsorer ger oss pengar för detta och det ser fint ut.

 
Svenska Skidförbundets idéprogram
SPONSORER
Övriga samarbetspartners